Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csak énáltalam. (Jn 14,6b)

Valami nem kerek ezen a világon, ezt mindenki érzi.

Vannak, akik ezen a világon keresik a megoldás kulcsát a nyomorúságra és a világ „szögletességére”, és látszólag maradéktalanul meg is találják. Ők találnak rá a legnehezebben Istenre.

Vannak, akik érzékelik azt is, hogy ezen a világon lehetetlen megnyugtató megoldást és válaszokat találni. Ők keresnek valami tapasztalaton túli dolgot, de elbuknak. Miért? Mert a mai világ nem tűr ilyen kizárólagos kijelentéseket, mint Jézus híres, mindenki által ismert mondata. Érzik, hogy megváltásra szorulnak, de megváltásuk módját is maguk szeretnék kiválasztani. A kreatívabbak valami saját igazsággal és istenképpel, a kevésbé kreatívabbak a világ széles vallási és ezoterikus piacának kínálatából.

Ezek azonban nem működnek, ez előbb vagy utóbb mindig kiderül. A Szentírás azonban a legteljesebb módon mutat rá a bajok gyökereire, lényegére, és az egyetlen megoldásra: Jézus az Út. Ez az egyetlen, mindent átfogó képlet, amelybe mindannyian maradéktalanul behelyettesíthetjük magunkat, és amelynek van megoldása, és ez az egyetlen, igazi megoldás.

Vagy egyik, vagy másik csoportból, de adott a lehetőség, hogy meddő kereső útjaink véget érjenek. Egyszerűen csak fogadd el Istentől, aki elkészítette!

Facebook Comments Box