Ha majd átkeltek a Jordánon arra a földre, amelyet neked ad Istened, az Úr, állíts fel nagy köveket, és meszeld be azokat! Írd föl rájuk ezt a törvényt mind az utolsó szóig, amikor átkelsz, hogy bemenj arra a földre, amelyet Istened, az Úr ad neked: a tejjel és mézzel folyó földre, ahogyan megígérte neked atyáid Istene, az Úr. (5Móz 27,2-3)

A tegnapi igében írtam arról, hogy Istenhez csak úgy lehet jönni, ahogy vagy. Ha úgy gondolkodsz, hogy helyreállítom magam, és majd utána megyek Istenhez, akkor rossz sorrendben gondolkodsz. Jöjj Istenhez, és amikor már Nála vagy, akkor majd Ő helyreállít!

Ez a mai törvény a dolog másik oldala. Ha Istennél vagy, akkor bizony helyre kell állnod!

Izráel népe készül az ígéret földjére való bevonulásra, és Isten parancsot ad: amikor bemégy arra a földre, akkor tedd láthatóvá Isten törvényét. Állíts fel nagy köveket, meszeld be, és írd fel rá a törvényt. Persze te már ne szó szerint.

Amikor Istenhez mész, akkor te is bejutsz már itt, ezen a földön Isten országába, ingyen, kegyelemből. De mint minden országnak, ennek is van egy alkotmánya: Isten és Krisztus törvénye. Nem a törvény ad üdvösséget, de a törvény állít helyre. Onnantól elkezdve, hogy bent vagy, meg kell ismerned az Isten törvényét, a te életedre nézve az akaratát. És nemcsak meg kell ismerned, láthatóvá is kell tenned szavaidban, tetteidben, minden megnyilvánulásodban: itt ez a törvény, itt nem érvényesek a világ törvényei. Először persze meg kell ismerned.

Ebben segítsen neked a Szentírás és Isten Szentlelke!

Facebook Comments Box