Az elkövetkező tíz napon keresztül kivételesen nem egy bibliai ige magyarázatának formájában szeretném továbbadni a napi üzenetet, hanem kicsit másképpen. Kicsit Puzsér Róbert HírTV-ben futó Sznobjektív című műsora után szabadon összeállítottam a 10 legkártékonyabb „keresztyén” mantra listáját, amelyből minden nap egyet szeretnék ismertetni, és természetesen megadni rájuk az igazi igei választ. A sorrenddel persze lehet vitatkozni, de az már véleményem szerint kevésbé vitatható, hogy ezek a legkártékonyabbak a keresztyén hitre nézve.

Ezek a mantrák sokszor igei alapúak, de az ige egyoldalúan kihangsúlyozott értelmezéséből táplálkoznak. Sokszor egyáltalán nincs semmi igei alapjuk, keresztyénidegen gondolatok keresztyén köntösben.

Ezeket szeretném leleplezni egy tíz részből álló sorozatban.

Ezek a mantrák tulajdonképpen unalomig ismertek. Nagyon sokszor elhangzanak keresztyén körökben, közszájon forognak. De ennél sokkal nagyobb baj, hogy a legtöbb keresztyén ember az életébe is beépíti ezeket, abban a hitben, hogy ezek teljesen igei gondolatok. Ezért igazán kártékonyak.

Ezek a mantrák legtöbbször elég korán kerülnek be és épülnek be keresztyén gondolkodásunkba. Gyakran örököljük őket, több keresztyén generáción keresztül, amely generációk több nemzedéken keresztül alig, jobbára közvetetten érintkeznek magával Isten igéjével.

Az elkövetkezendő 10 napban kísérjük őket figyelemmel, hogy elvégezhessük a szükséges korrekciókat, Isten igéjének világosságában!

Facebook Comments Box