Ha tehát hallgattok ezekre a törvényekre, ha megtartjátok és teljesítitek azokat, akkor az Úr, a te Istened is hűségesen megtartja azt a szövetséget, amelyre esküt tett atyáidnak. (5Móz 7,12)

Tegyünk tisztába egy dolgot! Nagyon sok keresztyén ember végzetesen összekeveri ezt a két fogalmat: kegyelem és áldás.

A kegyelem valóban ingyen van, kiérdemelni nem tudjuk, csak hittel és hálával elfogadni Isten kezéből. Az áldásnak viszont feltételei vannak.

Ne essünk bele abba a végzetes félreértésbe, hogy azt gondoljuk, hogy az Istennel megkötött szövetségben csak Istennek vannak felénk kötelezettségei! Ez nem a bibliai Isten képe, hanem valami más, eltorzított istenkép.

Isten felajánlja kegyelemből, egyedül a Krisztus érdeméért az üdvösséget, amit hálás szívvel elfogadhatsz. De ha elfogadtad, és ezzel együtt elfogadtad Isten szövetségét, akkor rád vár a szövetségből rád eső rész teljesítése: az engedelmesség.

Naponkénti igeolvasásra van szükségünk ahhoz, hogy tudjuk, kinek és minek kell engedelmeskednünk. A Szentírás elénk adja Isten akaratát, azt, hogy mit kíván tőled a vele kötött szövetség.

Ne csak olvasd, hanem engedelmeskedj is neki! Valósítsd meg az életedben! Ha elkezdsz vele vitatkozni, ellényegteleníteni, azt mondva, hogy felborítja az eddigi kényelmes, világi életemet, akkor áldás sem lesz, hiába is várod. Isten csak azt áldja meg, akinek az életében van mit megáldani.

Facebook Comments Box