Amikor Jézus odaért, felnézett, és így szólt hozzá: Zákeus, jöjj le hamar, mert ma a te házadban kell megszállnom. Ekkor sietve lejött, és örömmel befogadta. Akik ezt látták, mindnyájan zúgolódtak, és így szóltak: Bűnös embernél szállt meg. (Lk 19,5-7)

Csodálatosan szép és egyszerű üzenete van az igének. Azt, aki felmászik a maga vadfügefájára, hogy meglássa Jézust magát, túllátva minden tényezőn, ami Őt eltakarja, annál Jézus szállást akar venni.

Így történik ez ma is: aki Jézust keresi, arra Jézus rátalál. És ha rádtalál, lehetetlen nem érezned az Ő áldott, valóságos jelenlétét.

Albert Einstein, a nagy fizikus mondta 1929-ben, egy interjúban, amit a The Saturday Evening Post-nak adott: „Senki sem olvashatja úgy az evangéliumokat, hogy ne érezné Jézus valóságos jelenlétét. Minden szóban ott lüktet a személyisége. Nincs mítosz, amelyben ennyi élet lenne”.

Mindenki, aki Isten Szentlelkétől átitatva, imádságos szívvel olvassa az evangéliumokat, tudja miről beszélt Einstein. És aki így látja, érzi Jézust, annak örömmel be kell fogadnia.

Nem lehetsz olyan nagy bűnös, hogy Jézus ne akarna nálad megszállni. Ő ma is megszólít, nem törődve az emberi ítéletekkel.

Keresd hát Őt! Olvasd az evangéliumot, és szólni fog hozzád! Áldott csodákat készít az életedben: szabadítást, üdvösséget, és egy új élet ígéretét és lehetőségét.

Facebook Comments Box