Most azért, hogy ki ne nyújthassa kezét, és ne szakíthasson az élet fájáról is, hogy egyen, és örökké éljen, kiűzte az Úristen az Éden kertjéből, hogy művelje a földet, amelyből vétetett. És miután kiűzte az embert, odaállította kelet felől az Éden kertjéhez a kerúbokat és a villogó lángpallost, hogy őrizzék azt az utat, amely az élet fájához vezet. (1Móz 3,22b-24)

A város főútjának közepén, a folyó két ága között van az élet fája, amely tizenkétszer hoz termést, minden egyes hónapban megadja termését… (Jel 22,2a)

Ős-szüleink bűne miatt őbennük és őáltaluk mindannyian elvesztettük édeni polgárjogunkat, és több mindent kezdhetünk ezzel a ténnyel. Meghazudtolhatjuk, megtehetjük, hogy nem veszünk róla tudomást, vagy éppen kétségbeesetten felkiálthatunk: hogyan is dönthetnénk jobban, ha egyszer már mindannyian döntöttünk Ádámban? Lehetséges-e ez?

És Isten az evangéliumban mindannyiunk számára üzeni, hogy lehetséges! Egyszülött Fiát adta érte, hogy lehetséges legyen.

Tudod te, ember, hogy milyen az, amikor döntést kell hoznod arról, hogy a legborzalmasabb kínhalállal haljon meg a gyermeked? Tudod milyen az, hogy végig kell nézned? Tudod milyen az, hogy angyalok légióit küldhetné a Mennyei Atya, hogy megmentse, de nem teszi meg. Mert nem tette meg, érted, édenből kiűzött, bűnbe esett ember!

Az Atya halálra adta Őt bűneidért, és feltámasztotta, hogy mehess utána. Hová? Oda, ahol a kérubok sietve hajtottak előtte térdet, továbbengedve Őt. Az élet fájához. Mert nem tüzelte el, nem semmisítette meg Isten. Rád vár a város főútjának közepén, évenként tizenkétszer meghozva termését.

Kapcsold Őt magadhoz, és ahol Ő van, ott leszel vele te is! Ha újra hatalma alá helyezed magad és elismered Istenednek, újra nyitva van az út az Élet fájához, Krisztus által és Őbenne.

Facebook Comments Box